Top 5 IOS fotografie app’s

Veel websites plaatsen aan het eind van het jaar traditiegetrouw hun top lijstjes online. Dit jaar wil ik me daar ook aan wagen. Niet mijn top 5 beste foto’s, ik zou namelijk niet kunnen kiezen, maar mijn top 5 beste fotografie IOS app’s.

5. Photosynth
Een app van Microsoft waarmee je op zeer eenvoudige wijze panorama foto’s kan maken. Tijdens het bewegen van de iPhone zie je op het scherm precies waar je gebleven bent. Erg leuk om op deze manier panorama’s te maken waar je uiteindelijk zelfs in rond kan kijken.

4. Camera+
Deze app zou op geen enkele iPhone mogen ontbreken als verbeterde camera app. Zo’n beetje alles wat je kan bedenken voor een camera app zit hierin en de app werkt super snel.

3. Cloudconnect Pro
Een best prijzige app die ik veel gebruik om bestanden te kopiƫren tussen computer, IOS, Dropbox, FTP, etc. Daarnaast is het in deze app ook mogelijk om de computer op afstand te bedienen en is je IOS device via de computer benaderbaar als harde schijf. Erg handig om foto bestanden over te zetten.

2. 500px (uitsluitend iPad)
Op de website 500px.com kan je als fotograaf net zoals op Flickr een portfolio opbouwen en kunnen anderen reageren op geplaatste foto’s. De 500px service zal ik binnenkort in een eigen blog post behandelen. Met behulp van de app kan je foto’s plaatsen, maar de app kan je ook gebruiken alleen foto’s van anderen te bewonderen.

1. Snapseed
Fotobewerking van Nik software (bekend van de photoshop plugin’s). Bewerken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Heel handig maakt de app gebruik van de touch interface tijdens het bewerken en de geleverde filters zijn erg mooi en veelzijdig. Alle foto’s die ik op mijn iPad bewerk haal ik door deze app, die ik van harte kan aanbevelen.

Het vermelden waard, maar voor mij te weinig fotografie app’s zijn de Facebook (sociaal netwerk),WordPress (beheer van een WordPress website) en Dropbox (foto’s delen) app’s.

Feel free to leave me a comment