Litup met Joel Grimes, Take the Mystery out of Lighting.

Sinds zomer vorig jaar ┬áhou ik me steeds meer bezig met het maken van fotomontages. Bij een fotomontage maak ik een foto van een model in mijn studio en gebruik daar 1 of meerdere (achtergrond)foto’s bij om tot de uiteindelijke montage te komen.

Een aantal technieken die hiervoor nodig zijn heb ik mezelf aangeleerd door een paar fotografen als voorbeeld te nemen. Mijn grootste voorbeeld is Joel Grimes.
Op Youtube kwam ik een serie getiteld Litup tegen waarin Joel Grimes uitleg geeft over zijn manieren van belichten met name in de studio. Aangezien er zeer veel te leren valt in deze 7-delige Engelstalige serie post ik de filmpjes hier. Veel (leer)plezier.

LitUp – Episode 1: Introduction


LitUp – Episode 2: “George the Greek” Rembrandt Lighting


LitUp Episode 3 – “Kate with Headdress” Overhead Beauty Light


LitUp Episode 4: Noel the Vollyball Player, Broad Overhead Light


LitUp Episode 5: “Charles Flannagan” Super Edgy Sports Light


LitUp Episode 6: “Troy Palamalu” Soft Edgy Sports Light


LitUp Episode 7: “Jessica” 3 Light Soft Beauty

Feel free to leave me a comment