Category: News

Happy Holidays

Best wishes and happy holidays to all the visitors of ArjenRoos.com

Happy Holidays

 

Model: Gio
Background image:
http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=29440&picture=christmas-tree-and-fireplace

 

Tutorials & Language change

I am still busy working on the website. Besides a different design (which will probably still take a while) I want to add some new functionality. This new functionality will be the addition of tutorials on photography and on photo-editing.
Expect not only tutorials on my style of retouching, compositing using photoshop but also on the studiowork that goes with them.

Up until now the website was written in the Dutch language because I figured my audience would probably only be Dutch. The addition of tutorials will probably attract a more international audience, so I decided to change the language of the website to English.
Of course this is a lot of work, so this won’t be done straight away. Please give me some time to change all pages and to start publishing the tutorials. In the mean time you can suggest tutorials you would like me to make.

In the mean time, here is a timelapse video I made ealier.

Fotomontages

Zoals te zien in mijn portfolio ben ik steeds meer bezig met het maken van fotomontages. Vooral de bewerkingen die een verhaal vertellen zijn mijn favoriet.
De modellen worden telkens in de studio gefotografeerd en de achtergrond wordt van 1 of meerdere foto’s gemaakt. Ik probeer altijd mijn eigen achtergrond foto’s te gebruiken echter kan ik zelf niet altijd aan de juiste foto’s komen.
Gelukkig kan je dan gebruik maken van Stock-foto’s. Deze foto’s zijn niet gratis maar vaak wel van zeer goede kwaliteit. Een gratis manier om aan achtergrond foto’s te komen is door gebruikt te maken van public-domain foto’s. De hierbij gepubliceerde foto is gemaakt met zo’n public-domain foto van de website http://www.publicdomainpictures.net. Een prettige website met een groot aantal vrij te gebruiken foto’s.

[singlepic id=219 w=320 h=240 float=center]

Winnaar van “De uitdaging” photoshop magazine nr 6.

Wederom een publicatie van een fotomontage. Dit keer met Nick in de foto getiteld “Mist”. De uitdaging” van Photoshop Magazine heb ik voor de tweede keer gewonnen en is gepubliceerd in nummer 9.

Mist
Deze fotomontage is een bewerking in de stijl van de videogame Assisin’s Creed. Het model heb ikzelf gefotografeerd. Hij vertelde me na afloop van de shoot dat hij Assisin’s Creed graag speelt en dat hij de stijl van het spel erg mooi vind. Via google kwam ik erachter wat hij bedoelde en de inspiratie voor dit werk volgde snel. Ik heb drie verschillende achtergrondfoto’s gebruikt en de mist heb ik met de hand getekend.

Waarom is dit de winnaar?
Het is indrukwekkend dat Arjen met behulp van eigen stockmateriaal en photoshop een kwalitatief goede afbeelding met een eenduidige, mysterieuze sfeer in elkaar heeft weten te sleutelen. Arjen heeft verstand van belichting, wat je ziet aan de schaduwen en hooglichten die hij op een natuurlijke manier heeft verwerkt in de plaat. Het werk laat realisme en surrealisme op een ongedwongen manier samenvloeien en dat zorgt voor een bijzondere uitstraling waardoor Mist meteen opvalt.

Uiteraard mag de fotomontage hier niet ontbreken
Nick's mist

Meer van mijn fotomontages vindt je hier.

Winnaar van “De uitdaging” van Photoshop Magazine nr 4.

Vandaag viel de nieuwe Photoshop Magazine (nr. 7) in de bus. Het plastic er snel vanaf getrokken om meteen door te bladeren naar de uitslag van “De uitdaging”. Een paar weken geleden had ik namelijk vernomen dat ik deze uitdaging gewonnen had en ik was inmiddels erg benieuwd naar het commentaar bij mijn foto.

[singlepic id=155 w=320 h=240 float=right]Uiteraard ben ik erg trots op het feit dat ik gewonnen heb en pagina groot in een tijdschrift gepubliceerd. Ik heb trouwens een P&C Pico Dolly Kit gewonnen, maar de eer is me veel meer waard.

Het smaakt wel naar meer, dus ik zal meer werk gaan insturen voor wedstrijden. Dus wellicht is deze post de start van een langere serie van overwinningen 😉

Voor de geïnteresseerden heb ik de 34 lagen in photoshop voor een deel losgemaakt zodat dit een kijkje in het ontstaan van deze bewerking geeft.

Ik heb veel met maskers, blending modes, dodge & burn gewerkt om alle losse elementen tot een geheel te krijgen.

Als laatste wil ik jullie de originele foto’s nog even laten zien.

 

Up to date

[singlepic id=192 w=320 h=240 float=right]Na een flinke periode weer de tijd genomen om de website up to date te maken. Er zijn weer mooie foto’s aan de verschillende portfolio’s toegevoegd waardoor alles weer helemaal up to date is.

Binnenkort zullen er foto’s verschijnen van mijn laatste shoot. Deze shoot met Johan leverde me veel mooie foto’s op in totaal nieuw genre, namelijk mannelijk naakt.

Voor verschillende fotomontages ben ik nog op zoek naar modellen die de volgende thema’s neer kunnen en willen zetten op TFCD basis.
– runaway bride (model met beschikking over een trouwjurk)
– hospital mayham (model met de beschikking over ziekenhuis kledij en/of krukken)
– gangster/geheim agent (slank vrouwelijk model met super mooie hoge hakken en lange benen, mannelijk of vrouwelijk model als gangster/geheim agent in pak)

 

Feestdagen

Langs deze weg wil ik mijn modellen van het afgelopen jaar nogmaals bedanken voor een prettige samenwerking. Daarnaast wens ik iedereen een mooie kerst en gelukkig nieuwjaar toe. Proost! Op een creatief 2012.

20111225-115141.jpg

Updates

brenda111130_scr-9Eindelijk de achterstand met foto bewerkingen ingelopen, dus hoog tijd om de verschillende portfolio’s een update te geven. Neem dus vooral een kijkje. De komende weken staan gevuld met shoots, dus er komt nog genoeg moois aan.

De (nieuwe) website begint steeds meer vorm te krijgen. Bedankt allemaal voor de vele complimentjes en reacties.
Ondertussen zijn de projectpagina’s ook op de website verschenen. Vooral het “touch & sexy” project heeft al een leuke vulling, maar ik ben nog steeds op zoek naar leuke en creatieve modellen voor dit thema.
Voor het “obese” project moeten eerst nog enkele shoots plaatsvinden voordat er aanvulling op de projectpagina zullen komen. Maar ook hier zit genoeg moois in de pijplijn. Het passie project bestaat nog uitsluitend op papier in concept fase.

Nieuwe website

Vanwege de wens om een wat flexibelere website te hebben heb ik na veel testen besloten de nieuwe website met behulp van wordpress op te zetten. Het is nu voor mij mogelijk om een blog bij te houden, bezoekers kunnen commentaar achterlaten en alle content kan eenvoudig via de browser worden aangepast.
Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om alles weer lekker op te frissen.

Uiteraard ben ik erg benieuwd naar wat jouw mening over de nieuwe site is. Laat dus jouw commentaar hieronder achter.