23 favoriete fotografielocaties in Nederland van lezers via Photofacts RSS

Vlieland. Foto’s: Tanja den Hollander

13. Nationaal Park De Groote Peel

Roos Kampen wandelt en fotografeert veel in

Nationaal Park De Groote Peel

. Dit ligt in Noord-Brabant en Limburg. Het is een restant van een ondoordringbaar moerasgebied, afgegraven vanwege turfwinning en daardoor toegankelijk geworden.

Je kunt er je hart ophalen als natuurliefhebber! Je wandelt over knuppelbruggetjes, door open en uitgestrekte heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes met pijpenstrootjes, afgewisseld door grote en kleine vennen met unieke vergezichten!

Neem je waterdichte wandelschoenen en je camera mee en ontdek de Peel en de bijzondere flora en fauna.

Vele soorten vogels kun je er zien: blauwborsten, roodborsttapuiten, geelgorsjes, geoorde futen, dodaars, roerdompen, grauwe ganzen, winter- en zomertalingen, bruine kiekendieven, waterrallen, nachtzwaluwen, kol- en rietganzen, klapeksters, maar ook trekvogels zoals de kraanvogel zijn er te zien.

Verder zijn er ook nog veel andere vele dieren, zoals onder andere das, hermelijn, ree, bunzing, wild zwijn, gladde slang, heikikker, levendbarende hagedis en vele insecten en planten te zien.

Zoals op de fotocompilatie van Roos Kampen te zien is kun je met heel veel geluk ook een zeearend spotten in de Peel!

Met de zoomfunctie, 20 maal optische zoom van de eenvoudige camera Nikon Coolpix heeft ze hem toch nog aardig weten vast te leggen. Een heldere hemel en het zonlicht van een late namiddag hebben een handje geholpen.

Het gebied is in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli gedeeltelijk voor publiek gesloten en ook van 15 oktober tot 30 november voor de rust van de trekvogels. Er zijn nog voldoende paden toegankelijk.

Zie voor informatie hierover de

website

van de Pelen van Staatsbosbeheer! De natuur in het zuiden van het land is sowieso de moeite waard, zet de Groote Peel ook maar op de to do-lijst!

via Photofacts RSS http://ift.tt/2pyiBpu