[singlepic id=144 w=320 h=240 float=right]Na het lezen van het boek Photoshop Compositing Secrets: Unlocking the Key to Perfect Selections and Amazing Photoshop Effects for Totally Realistic Composites, is het project “Swordgirl” ontstaan. In eerste instantie had dit project de werktitel “Tough & Sexy Composite”. Naarmate het project is gevorderd kwam de naam Swordgirl vanzelf naar voren.┬áHet project is ter oefening in het maken van fotomontages.

Oorspronkelijk had ik slechts 1 foto in gedachten, maar gaandeweg is het project gegroeid tot het begin van een serie foto’s waarin ik probeer de lat telkens hoger te leggen.

[singlepic id=155 w=240 h=320 float=right]In het “Swordgirl” project staan stoere sexy vrouwelijke strijders centraal. De stijlen waardoor ik me laat inspireren zijn die van steam-punk en de film sucker punch.
De serie foto’s in het project moet het verloop laten zien naar uiteindelijk een finale-serie foto’s met in de achtergrond een post-apocalyptische wereld in een alternatieve steak punk toekomst.

Op het moment zijn alle benodigde shoots zijn uitgevoerd en is de finale foto van Swordgirl af. Na een jaar zit het project erop, maar durf ik niet uit te sluiten het project in de toekomst nog eens op te pakken.
Hieronder zie je de finale foto waarin alle deelnemers aan het project poseren voor een verwoeste skyline van Rotterdam. In de nieuwe maas zie je de staart van een neergestort vliegtuig en de meeste gebouwen zijn flink beschadigd.[singlepic id=157 w=640 h=480 float=none]

De foto’s in dit project tot nu toe:

[nggallery id=7]

1 thought on “Swordgirl (NL)”

Feel free to leave me a comment